Omgeving en activiteiten "Schoorl"

Klik hier voor informatie over de omgeving van Noordwijk.

Omgeving en activiteiten

Natuur: De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen. Zo ligt het vakantie huisje op 100 meter van het nationaal natuurpark De Schoorlse Duinen vandaan. Dit park heeft de breedste duinen van Nederland en aan de oostkant ligt een prachtig polderlandschap. Tussen Petten en Camperduin ligt vogelreservaat De Putten. En nabij is ook het Noord Hollandse Duinreservaat waar u een tocht door duinen en loof- en naaldbossen kunt maken (koop wel eerst een entreebewijs bij een VVV). Er zijn diverse fiets- en wandelroutes die door de bossen, duinen en polderlandschappen van de natuurgebieden heen leiden. In de Schoorlse Duinen is ook een mountainbike route aanwezig. Een prachtige route, maar het is wel de zwaarste van Nederland! Een andere mogelijkheid is om een wandeling door de duinen af te wisselen met klootschieten. En als u van die activiteiten eventjes op adem wilt komen, dan kunt u een huifkarrentocht maken. Een unieke manier om de omgeving te bezichtigen. In Schoorl staat bezoekerscentrum het Zandspoor, zij organiseren diverse wandeltochten voor jong en oud. Ook kunt u hier allerlei informatie vinden over het (ontstaan van het) landschap. Uiteraard kunt u zomerdag ook gewoon lekker zonnen op één van de nabij gelegen stranden.

Cultuur: Nabij de accommodatie liggen o.a. de dorpjes: Schoorl, Bergen, Egmond, Camperduin en Hagen. Hier vindt u diverse musea, zoals het Museum van Egmond, of Gemeentemuseum het Sterkenhuis in Bergen. In Bergen aan Zee is een zee-aquarium waar u diverse vissen en schelpen kunt bewonderen. In de verschillende dorpen zijn diverse kunstgaleries, keramiek ateliers, pittoreske molens en kerken te vinden. En heeft u nog niet genoeg van wandelen? Dan is de literaire wandeling door Bergen ook een echte aanrader. Ook leuk is een rondleiding met een high tea in Landgoed Huize Glory.

Leuk voor de kinderen: Voor kinderen is er een hoop te doen. Zo kunnen ze goed hun energie kwijt op de hoogste klimduin van Nederland. Er worden ook diverse wandelingen voor kinderen georganiseerd, waarbij een boswachter van alles verteld over zijn werk en de planten en dieren. En uiteraard moet u een bezoekje leveren aan het zee-aquarium in Bergen aan Zee. Hier kunt u allerlei vissen en schelpen bekijken en er is een skelet van een potvis te zien. In de buurt van de accommodatie zijn tevens sprookjes parken en veel speeltuinen. Ook is er genoeg gelegenheid om met de hele familie te gaan paardrijden, tennissen, zwemmen, golfen, skiën en nog heel veel meer. Zo is er altijd wel wat te doen, zelfs als het weer een beetje tegen zit.

Dagje uit: Ook leuk is om tijdens uw vakantie een bezoekje aan Alkmaar te brengen. Alkmaar heeft een lange historie en de stad bevat meer dan 400 monumenten. En vergeet de eeuwenoude kaasmarkt niet, deze staat er elke vrijdag in april t/m augustus van 10.00-12.30. Tevens is het hier gezellig winkelen, met een wirwar van knusse winkelstraatjes.

Evenementen: In de zomer (in of rond de maand juli) wordt er in Hargen het evenement Hargen aan Sail gehouden. Dit is een festijn waar diverse water- en strandactiviteiten worden georganiseerd. Zo kunt u er catamaran zeilen, raften, kiten, beach volleyballen, beach voetballen, frisbeeën en jeu de boules spelen.

Eet- en drinkgelegenheden: In Schoorl alleen zijn er talloze restaurants en terrasjes met verschillende keukens te vinden. Italiaans, Grieks, Frans, Chinees / Indisch, of gewoon lekker Hollands; er is voor ieder wat wils. En voor de kinderen zijn er ook diverse gelegenheden waar pannenkoeken worden geserveerd.

Meer informatie vindt u op de website van de VVV: www.vvvschoorl.nl

Share